Творча плеяда колективів художньої самодіяльності міського центру культури і дозвілля ім. Є. Зарницької  поповнилась званням «зразковий»

22 жовтня 2019 року за поданням управляння культури, національностей, релігій, молоді та спорту Первомайської міської ради та клопотанням міського центру культури і дозвілля ім. Є.Зарницької, в місті працювала атестаційна комісія управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації по підтвердженню (присвоєнню) звання «народний», «зразковий» аматорським колективам на чолі з головою комісії – начальником управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної державної адміністрації, заслуженим працівником культури України Димитровим Михайлом Федоровичем.

    Першими свій виступ на розгляд атестаційної комісії по підтвердженню (присвоєнню) звання «народний», «зразковий» аматорським колективам, демонстрував ансамбль танцю «Калейдоскоп». Програма була представлена у двох відділеннях у режимі нон-стоп. 17 яскравих номерів, три вікових категорії створили повну картинку, щодо напрямку і стилю роботи ансамблю, відповідність репертуару віковим категоріям, роботу учасників колективу в ансамблі, і як результат, атестаційна комісія присвоїла звання «зразковий» ансамблю танцю «Калейдоскоп», керівник Світлана Роменська. 

 

Жанр «вокал» – дитячий вокальний ансамбль «Симфонік», з двох відділень творчої програми на предмети присвоєння звання «зразковий», а це 21 номер, атестаційна комісія сформувала програму з 10-ти номерів, де увійшли і українські народні пісні, сучасні і пісні в манері виконання «a capella». В програмі представлено, як ансамблеву роботу колективу, та і малі форми (солісти, дуети та тріо). З огляду на різноплановий репертуар колектив розкриває багатоголосу поліфонію. По завершенню виступу та підсумкового слова голови атестаційної комісії, колектив має назву – «зразковий» дитячий вокальний ансамбль «Симфонік», керівник Людмила Ярмошенко.

 

        Окремо, попередній перегляд на предмет присвоєння звання «зразковий», цього дня презентував дитячий вокальний ансамбль «Дивосвіт», керівник Наталія Нестеренко, та терміном на один рік з подальшим підтвердженням (виступом) програми з двох відділень ансамблю та малих форм, колективу надали звання «зразковий».

 

    Чудовим довершенням насиченого творчого дня став виступ, на предмет підтвердження звання «народний»,  народного театру МЦК і Д ім. Є. Зарницької, керівник Тетяна Гаврилюк. На розгляд комісії був запропонований показ п’єси Володимира Тищука «Принцеса без горошини». Слід відмітити, що Тетяна Пилипівна практично нещодавно очолила народний театр, але як знаний режисер, що вміло і вдало використовує у своїй роботі неординарні рішення та сміливі новації, яскраві технічні та акторські засоби виразності, повністю охоплює глядача змушуючи мимовільно стати повноцінним учасником вистави, дає вдалий результат. Так сталося і цього разу, і як наслідок – народний театр, керівник Тетяна Гаврилюк, підтвердили звання «народний».

 

     Висловлюємо щиру подяку атестаційній комісії на предмет підтвердження (присвоєння) звання «народний», «зразковий» аматорським колективам у складі провідних методистів з вокально-хорового, театрального та хореографічного жанрів, спеціалістів, методистів на чолі з головою атестаційної комісії Димитровим Михайлом Федоровичем, за надані звання, за творчу відповідальність та цінні поради.

Окрема вдячність  учасникам колективів художньої самодіяльності, що тримали звання, за їх цілеспрямованість, горіння та самовіддачу улюбленій справі. Дякуємо за підтримку батькам вихованців за підтримку естетичного смаку дітей та їх прагнення творчо розвиватись в обраних мистецьких жанрах.

Тож, міський центр культури і дозвілля ім. Є. Зарницької, має у своєму активі три колективи зі званням «зразковий» та один колектив із підтвердженим званням «народний».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *