«Українська мова – мова єднання»

22 серпня 2019 року відбулось відкриття ювілейного Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», що вже в 20-й раз проводиться Одеською регіональною організацією Національної спілки журналістів України спільно з Причорноморською академією мовних технологій та комунікацій етносів, за підтримки Міністерства культури та мистецтв України, а також Одеської обласної державної адміністрації.

Конкурс, який відзначає вже своє 20-ліття, дає шанс проявити себе людям різного віку, різних професій і національностей, що такі ініціативи варто підтримувати, оскільки вони допомагають налагоджувати й зміцнювати зв’язки між регіонами, об’єднують Україну.

Участь у церемонії відкриття заходу  взяв секретар НСЖУ Гліб Головченко, який виступив із промовою та переказав вітання від голови НСЖУ Сергія Томіленка, кінорежисер Дмитро Ломачук, гості з Білорусії – представники театрального колективу та інші. Були озвучені вітання від Міністра культури України, голови Держкотелерадіо, що надійшли на адресу організаторів та учасників конкурсу.

Під час відкриття заходу “Украпошта” підготувала урочисте гасіння марки із зображенням Тараса Шевченка та Лесі Українки, виготовленої за картинами Алли Шляхової (Alla Anna-Maria von Baden-Durlach) й Наталії Жура.

Учасники заходу змогли насолодитися дефіле фолк-моди вишиванок ручної авторської роботи дизайнера і журналіста Віолети Слюсаренко «Барви душі».

Переможці ХХ Загальнонаціонального конкурсу “Українська мова – мова єднання” взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Кобзарю.

Приємно, що цьогоріч  від міста  Первомайська диплом лауреата, за поетичну збірку “МИТТЄВА ЮРБА”, отримав наш земляк-письменник, журналіст і колега  по роботі – Юрій Островершенко.

Наші вітання лауреату та подальших здобутків в літературній творчості !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *