«Первомайськ – рідне місто моє»

На три держави півень тут співав…

Одна на всіх лунала його пісня

Стікала Бугом, часом і водою,

щоб з часом об’єднати береги

в одну державу

03.05.2019 року  в читальному залі Міської ЦБС відбулася презентація поезії місцевих авторів «Первомайськ – рідне місто моє» (до дня утворення міста Первомайська).

Чимало славних хвилюючих  дат в історії міста. А сама історія його виникнення незвичайна. Вона бере  свій початок з трьох окремих населених пунктів – Ольвіополя, Голти й Богопіля, які виникли в різні часи і впродовж  значного періоду не мали між собою нічого спільного. А 1 травня 1919 року  на мітингу жителів всіх трьох поселень, присвяченому святу міжнародної солідарності трудящих, було вирішено об’єднати Голту, Ольвіополь і Богопіль в одне місто – Первомайськ.

Презентована виставка-репрезентація «Моє місто – держави краплинка», в експозиції якої були представлені ретро фотографії місць Первомайська, книги про місто та твори місцевих авторів.  Лунала поезія Олега Каніфольського, Лоріни Лисогурської, Антоніни Григоренко, Тамари Андрухович, присвячені Первомайську. Переглянули кліпи про наше місто та слухали пісні в виконанні колективу «Голтяни».

Зустріч змістовна і пройшла в теплій, дружній атмосфері, присутні ділились спогадами про розвиток міста, обговорювали сьогодення Первомайська. Особливу увагу  і захоплення викликали ретро фотографії про місто.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *