Літературний ранок «Миколай, до нас в гості завітай»

Зима щедра на свята, але найулюбленіше з них, без перебільшення, це – День Святого Миколая. Крім подарунків воно несе у собі віру в добро та диво. Щоб цей день запам’ятався веселим та пізнавальним, у гості до Первомайської міської дитячої бібліотеки-філії № 2 завітали учні 4-А класу ЗОШ № 11 на літературний ранок «Миколай, до нас у гості завітай».

Ведуча заходу, – Т. Романчук підготувала цікаву пізнавальну розповідь про життя Святого Миколая, наголосивши, що він за своє земне життя зробив надзвичайно багато добрих справ. За це його приєднали до лику святих. Діти зацікавлено вслухалися у кожне слово з розповіді про свого улюбленого небесного покровителя.

Жодне дитяче свято не обходиться без читання віршів та пісень про Миколая. Тож дівчатка й хлопчики, заздалегідь підготувавшись, залюбки розповідали вірші та співали пісень. А ще із задоволенням брали участь у різноманітних тематичних конкурсах. Охоче ознайомилися з представленою книжковою виставкою «Ой, весела в нас зима».

Несподіваним подарунком для діточок став театралізований виступ вихованців недільної школи «Свічечка» при Свято-Варварівському Храмі, під керівництвом педагога С. Райко. Діти представили виставу про святих Косьму та Даміана (небесних братів Святого Миколая Чудотворця).

Потім учні долучилися до акції «Пошта Святого Миколая», відправивши до «чарівної» скриньки свої листи з побажаннями та проханнями.

День Святого Миколая – свято, яке не буває без солодких подарунків, тому приємним завершенням заходу стало пригощання дітлахів солодощами від працівників бібліотеки.

Ця зустріч вкотре переконала всіх присутніх, що такі заходи є необхідними та мають пізнавальну, духовну і виховну мету. Сіють в душах дітей віру в добро від оточуючих, любов до книги та повагу до українських традицій.

Запрошуємо всіх завітати до міської дитячої бібліотеки!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *