Літературно – мистецьке свято «Родина, як зірка єдина»

Ось і прийшов на нашу землю травень, оспіваний у піснях, гаптований солов’їним співом і приніс нам давні шановані свята. Це День матері і Міжнародний День сім’ї. До цих свят бібліотекарі читального залу Первомайської міської бібліотечної системи підгортували Літературно – мистецьке свято «Родина, як зірка єдина»а бібліотекарки абонементу презентували виставку свято «В душі  бринить струна єдина-моя родина». В цей день в бібліотеці людно. До нас завітали членкині клубу людей елегантного віку «Гармонія»

Думаю, що це символічно, що ці свята відзначають саме навесні, коли все в природі проростає, розквітає. І земля – матінка плекає кожен росточок, кожну пелюсточку, як і сім’я, родина плекає своїх дітей, щоб набирались вони сили, могутності, мужності. Все найкраще, що є на землі, починається з сім’ї. Без неї, як без природи, людство обійтися не може. « З родини йде життя людини», – говорить народна мудрість. Тут людина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові і добра, у сім’ї вона вчиться шанувати свій рід, свою землю, берегти пам’ять свого роду. Мамина ласка, татусева мужність, бабусина доброта, дідусева мудрість, тепло хатнього затишку в колі рідних на все життя залишають глибокий слід у душі та серці кожної людини. Завжди якось по-особливому зворушливо, з великою теплотою згадується те родинне гніздо, з якого ви вийшли у світ широкий.

Є такий вислів: « Родинне вогнище». Звідки він? Чи можна кожен дім назвати родинним вогнищем? У народній легенді про те, як з’явилася перша хата, говориться, що коли Янгол прорубав вікна та затяг їх риб’ячим міхуром, а жінка з дітьми стали прибирати та тішитися, що мають таку світлу гарну оселю, Янгол замилувався ними та й залишився назавжди стояти біля віконця. Тому, повчає легенда, боронь Боже – плювати у вікно. А ще не можна у хаті лаятися, сваритися, битися, бо Янгол плакати буде –  він же залишився, щоб милуватись нами. Так учить народна мудрість: кожен повинен намагатися зробити свій дім не просто сяким-таким пристанищем, а саме – родинним вогнищем, де відігрівається душа, панує атмосфера любові і доброти. 

       Кожна родина – це маленький світ, маленька країна. В цій країні свої закони, звичаї, традиції.

І сьогодні наші вітання звучать для всіх родин з побажанням миру, спокою, злагоди та любові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *