КНИЖКОВИЙ БУМ

Первомайська міська бібліотека – одна з небагатьох, яка була відібрана для поповнення книжкового фонду Українським інститутом книги. Нові книги – це велика радість і велика відповідальність. Для Первомайської територіальної громади отримано від Державної установи «Український  інститут книги»  книжкову продукцію для поповнення  бібліотечних фондів.

Відповідно до пункту 13 Порядку відбору, затвердженого наказом Міністерства культури України від 17 вересня 2020 року №1906, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29 липня 2020 року за № 713/3496, книжкова продукція була розділена виключно серед відібраних бібліотек, готових до нового формату співпраці та звітності з урахуванням їхнього статусу. Під час відбору бібліотек враховані основні складові їх діяльності, попередній досвід якісного звітування по роботі з фондами, наявність фахівців з комплектування фонду, приклади активної співпраці з громадою та організації  ефективних заходів з популяризацією книжкової продукції, технологічний рівень підготовки фахівців.

      На підставі  запиту «Українського інституту книги»  був сформований список із бібліотек та після додаткового вивчення Інститут відібрав лише 26 бібліотек Миколаївської області та затвердив перелік бібліотек своїм наказом від 07.08.2020 року «Про організацію відбору, придбання та розділу книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів у 2020 році», як результат отримана книжкова продукція для центральної міської бібліотеки міста Первомайська в кількості 826 примірників на суму 103353.57 грн. та для Первомайської  районної бібліотеки для дітей  в кількості 510 примірників на суму 58369.27 грн.

     Отже, наші читачі найближчим часом зможуть ознайомитись зі змістом нових книг, які задовольнять будь-які вподобання наших читачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *