Вулична акція  «Я+книга=бібліотека» (до Всеукраїнського дня бібліотек)

30 вересня для бібліотечної спільноти України – знаковий і урочистий день. Адже саме цього дня ми відзначаємо своє професійне свято-Всеукраїнський день бібліотек.

Зазвичай, напередодні святкування фахівці Первомайської міської дитячої бібліотеки-філії №2 провели низку різноманітних та цікавих  заходів, спрямованих  на підвищення іміджу бібліотеки та популяризації книги.

Завершальним дійством стала вулична акція «Я+книга=бібліотека», яка відбулась 26 вересня на центральній площі міста. Основна мета – активізація читання  та залучення нових користувачів. На підготовчому етапі акції фахівцями книгозбірні була розроблена рекламна продукція: листівки-запрошення до бібліотеки, рекомендаційні списки літератури для школярів молодшого та середнього шкільного віку, книжкові закладки, пам’ятки читача та інше. Для участі в заході працівники бібліотеки запросили учнів 5-6 класів дитячої школи мистецтв та вчителя художнього відділу Галину Білоус.

Під час акції діти презентували дві рукописні книги – «Щаслива країна дитинства» та «Моя країна – Україна». Великі, яскраві, оздоблені  власними малюнками юних митців та віршами відомих українських поетів книжки привертали увагу перехожих, які із зацікавленістю розглядали цей витвір і отримували від учасників дійства рекламну бібліотечну продукцію. Вулична акція проходила під гаслом «Читати-це круто!» Підлітки,  які в цей час знаходилися на центральній  площі міста активно долучалися до акції і висловлювали щире бажання відвідати бібліотеку і стати її  читачем.  З книгою ми крокуємо у майбутнє, тож читаймо, щоб зробити цей світ кращим!

Р.S. Бібліотекарі дитячої книгозбірні висловлюють щиру подяку усім учасникам  заходу і сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *