Інформаційний огляд «Україна спортивна»

до Дня фізичної культури і спорту

Згідно Указу президента від 1994 року, кожну другу суботу вересня в Україні святкують День фізичної культури і спорту, свято не тільки професійних спортсменів, але всіх тих хто займається, любить і поважає фізкультуру і спорт.

Наша держава славиться своїми чемпіонами фізичної культури і спорту.

Самий перший видатний наш спортсмен це Іван Піддубний. Відомий не тільки в Україні, а й далеко за її  межами. Народився в 1871 році в козацькій  родині, в Полтавській області. В юнацькі роки познайомився з артистами цирку, і почав виступати, як артист силач, піднімав гирі, жонглював ними.

Захопившись важкою атлетикою вступив до Санкт-Петебурського  атлетичного товариства, де і почав виступати на міжнародних турнірах, здобувавши перемоги. До тепер лине слава про відомого силача Івана Піддубного.

Великий вклад в розвиток спорту і завоювавши багато медалей зробили спортсмени українці в радянський період. Це  Олег Блохін, відомий футболіст і тренер, легкоатлет Сергій Бубка, який подолав висоту 6 метрів 14 сантиметрів,  гімнастки Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, які разом завоювали 18 олімпійських медалей.

Всі ми знаємо наших сучасних спортсменів України, наша землячка фехтувальниця  Ольга Харлан, перша олімпійська чемпіонка незалежної України, Оксана Баюл, фігуристка,  Яна Клочкова, плавчиня, брати Кличко.

Бібліотекар мф№3 Людмила Волох в ДХШ провела інформаційну годину «Україна спортивна», де розповіла вихованцям школи про відомих українських чемпіонів, про їхні досягнення та рекорди продемонструвавши слайд-презентацію «Олімпійські чемпіони України» .

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *