Літературна світлиця «Тарасові твори сяють,як зорі»

13 березня у читальній залі Первомайської міської дитячої бібліотеки-філії №2 відбулось літературне свято «Тарасові твори сяють, як зорі», присвячене 205-й річниці з дня народження геніального українського поета, драматурга, художника, борця за волю народу – Тараса Григоровича Шевченка.

На захід завітали найменші користувачі книгозбірні-вихованці санаторного ДНЗ №11 «Зірочка». Разом з вихователями та бібліотекарями діти долучилися до святкування шевченківських днів в Україні і особисто вшанували пам’ять великого поета.

Головна мета літературної світлиці – донести до малят красу і багатство поетичного слова великого Кобзаря, розвивати мовні здібності дітей та виховувати почуття любові до рідної української мови. Ведуча заходу зав.філією Тетяна Романчук ознайомила присутніх з основними віхами життєвого та творчого шляху Шевченка.

Потім діти разом з дорослими переглянули відеоролик про дитячі роки Кобзаря, а також декілька мультиплікаційних фільмів за віршованими  творами поета. Відомо,що у кожного українця дорослого та маленького свій особистий шлях до Шевченка. Любов до творчості Тараса починається з дитинства і в цьому переконалися всі присутні на заході, коли почули,як зворушливо,виразно та піднесено дошкільнята  декламують такі відомі вірші, як «Тече вода з-під явора», «Зацвіла в долині червона калина», «Садок вишневий коло хати», «Зоре моя вечірняя», «Сонце гріє, вітер віє» та інші. Дзвінко лунало у цей день Тарасове слово у дитячій бібліотеці.

Також привертала увагу малечі організована в читальній залі постійно діюча книжкова виставка «Кобзарева світлиця». Діти з великою зацікавленістю знайомилися з найкращими експонатами виставки. У кожного в житті свій Шевченко, бо всяк вибирає з його спадщини те,що,йому найближче.

Читаючи твори Шевченка,люблячи його,ми даємо поету життя вічне. Він наша гордість і слава,наше  поетичне сонце,яке своїм теплом зігріває серце кожного українця.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *