«МИ – УКРАЇНСЬКІ»

Під таким гаслом однойменний міський фестиваль національних культур завершив тиждень національно –  культурних громад Первомайська.

До міського центру культури і дозвілля ім. Є. Зарницької надійшло людей чимало – як представників творчих колективів, так і їхніх шанувальників, на чолі з міським головою Людмилою Дромашко та начальником управління культури, національностей, релігій, молоді та спорту міської ради  Наталією Олішевською.

Відкриваючи фестиваль ведучий – директор МЦКіД ім. Є. Зарницької Ігор Головатенко, оголошував учасників та вітав їх мовами національно – культурних товариств, що брали участь у заході. Тому атмосфера взаємоповаги і підтримки в концертній залі запанувала з перших хвилин, про що свідчили дружні оплески, якими супроводжувались виступи того чи іншого колективу.

Близько двох годин свою майстерність у виконанні пісень та танців демонстрували творчі колективи і окремі виконавці від національно – культурних громад нашого міста. Також привітати первомайців, зі своїм творчим колективом  завітав голова Болгарського культурного товариства Вільшанки Володимир Опря.

Зі сцени лунали проникливі болгарські пісні, запальні циганські, веселі молдовські, жартівливі польські, чеські, єврейські та білоруські твори. А ще у виконанні Оксани Алексєєнко та Романа Шолома було поставлено знаменитий угорський танець «ЧАРДАШ», то може озвуться представники угорського народу і ще на одну національно – культурну громаду в місті стане більше. Завершено концертну програму було українською піснею «Квітка Душа» у виконанні Катерини Пасічник.

І на сам кінець всі колективи було запрошено на сцену, де міський голова Людмила Дромашко вручила всім учасникам подарунки  під гаслом «МИ –УКРАЇНСЬКІ»!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *