Письменники – краяни

В міській бібліотеці в рамках Проекту «Українська книга користувачу» пройшла творча зустріч   «Собор українців – бужан у моїх сльозах» приурочена творчості поетеси В. Чорнобрової.

Представлено виставку – репрезентацію « ..я інакше писати не можу», огляд виставки «Світогляд Вікторії Чорнобрової» провела  методист Л.Д. Кучеренко. Бесіду про життєвий та творчий шлях поетеси провів практикант В. Лозинський. Поетичний струмочок поезії Вікторії на фоні музики  звучав по новому і доволі цікаво.

Також було підготовлено пам’ятку «Незвична поезія Вікторії Чорнобрової».

Бібліографічна довідка:

Вікторія Григорівна Чорноброва народилась 22 лютого 1970 року в селі Романова Балка Первомайського району Миколаївської області. З дитячих років писала вірші. Закінчивши середню школу навчалася на факультеті театрального мистецтва Московського народного університету мистецтв.

У 1990 році перемогла у республіканській олімпіаді з української літератури, вступила на філологічний факультет Київського університету ім. Т. Г. Шевченка, але була змушена завершити навчання, оскільки майже втратила слух.

В 1999 року у Німеччині Українська діаспора Європи підтримала видання першої книжки поетеси «Плач українки». З 2000 року Член Національної Спілки письменників України.

Вікторія Григорівна друкувалася в журналі «Основа», у збірках «Боян — 97», «Привітання життя — 25».

Працювала вчителем народознавства у Романобалківській середній школі.

Поет Валерій Бойченко так охактеризував її творчість: «…Поетичне мислення Вікторії Чорнобрової вражає зануреністю в історичні ремінісценції — вони ростуть не лише з відомого фольклору чи знання рідної історії, а й з пам’яті про найдавніших предків, зі сторінок Євангелія та давніх наших літописів, і водночас — із прадавньої „Велесової Книги“ та відроджуваної нині давньої нашої міфології. Час від часу поезії Вікторії Чорнобрової пронизують іскрини її власної нелегкої долі, яка співзвучна з давніми та нинішніми негараздами України. Бачить вона себе на тлі широкого світу, чи не всієї Європи, і тоді «голосить Європа моїми сльозами…, понад усіма країнами голосить зболіла муза Русі…, і гріється людська історія побіля моїх плачів».

Бібліографічний опис творів

Плач українки

Калинова книга

Собор українців – бужан у моїх сльозах

Вікторія Чорноброва:

Лауреат літературної премії ім. Богдана-Ігоря Антонича за рукопис поетичної збірки своєрідної форми та змісту «Плач українки» (1995).

Переможець обласного конкурсу молодих літераторів «Золота арфа» (1995).

Переможець Міжнародного конкурсу молодих українських літераторів «Гранослов».

Стипендіат американсько – українського видавництва «Смолоскип» та «Об’єднання українців в Америці»(США).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *