Народознавче свято «Щедрий вечір,  добрий вечір»

Напередодні Нового року за старим стилем 13 січня в народі відзначали  свято Маланки. Вірили, що в цю ніч навіть тварини вміють розмовляти. З настанням сутінок ходили ватаги щедрувальників.

Ось так з щедрівками та колядками  до Первомайського психоневрологічного інтернату завітали працівники міської бібліотеки і колектив  «Голтяни» – керівник К.Ф. Прокопенко, щоб привітати  з зимовими святами.

Для присутніх презентувалася книжка О.Ф. Ковальової «Українська народна творчість».  Бібліотекар Світлана Іванівна Чабан  розповіла,  що книга містить ціле зібрання скарбів народної творчості  Південного Прибужжя, ознайомила з прислів’ями, приказками та легендами  різних районів Миколаївської області.

Особливо присутнім сподобалась легенда «Як Христос творив справедливість». Бібліотекар Григоренко А.І. привітала  зі святом своїм авторським віршем.

Колектив «Голтяни» щедрували, співали різдвяні пісні і колядки, вбравшись у казкових героїв, тут були і Маланка, і Василь, і Коза, а також символ року Свинка. Глядачі  співали і приймали активну участь у казковому дійстві. Оплесками і веселим настроєм дякували  за свято і запрошували  на гостини. Бібліотекарі подарували для інтернату книги та журнали. Мешканці інтернату запрошували, щоб їх не забували і приходили до них на гостину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *