У СИНЬОМУ НЕБІ Я ВИСІЯВ ЛІС

7 листопада 1936 року народився Микола Степанович Вінграновський – наш видатний земляк – письменник, режисер, актор, лауреат Шевченківської премії!

З цієї нагоди в читальній залі Первомайської міської ЦБС  відкрито виставку  фотопортретів та книг Миколи Вінграновського, заплановано літературні зустрічі з обдарованою молоддю.

Відвідувачі бібліотеки матимуть змогу не лише ознайомитися з творчим доробком Вінграновського, а й з унікальними спогадами письменників, яким пощастило знати особисто знаменитого поета. До уваги читачів представлено книги «ШІСТДЕСЯТНИКИ» та «МАРШАЛ ВІНГРАНОВСЬКИЙ», в яких розповідається про багатогранність таланту Вінграновського, його творчий шлях в літературі і кінематографі.

Особливу увагу поціновувачів книги привертає  перша книжка поета «АТОМНІ ПРЕЛЮДИ», видана 1962 року у видавництві Радянський письменник. Саме вона стала подією в українській літературі та принесла авторові славу великого поета. Також цікаво буде дізнатись, що поетичні тексти нашого земляка покладено на музику відомими композиторами: «Заспіваю твоє імя» та «День перемоги» композитор Анжела Вербицька, «Скіфська колискова» та « Півпуда бринзи» композитор Дмитро Гуцало, « У синьому небі я висіяв ліс» композитор Олес Царук.

Загалом на виставці представлено близько тридцяти книг Миколи Вінграновського.

Юрій Островершенко, працівник Первомайської міської ЦБС.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *