Майстер-клас “Виготовлення новорічної ялинки в техніці орігамі”

Для кожного Нового року традиції залишаються не змінними. До вибору новорічної зеленої красуні, потрібно підходити з повною відповідальністю – щоб була пухнаста, гарна та струнка. Зазвичай ялинку обирають всією сім’єю!

Викладач ІІ категорії Олена Дмитрівна Смольнікова провела майстер-клас «Виготовлення новорічної ялинки в техніці орігамі», який відбувся 16 грудня в стінах Первомайської дитячої художньої школи. В заході брали участь діти різного віку, а також цілі сім’ї.

Спочатку викладач познайомила присутніх з історією виникнення давньої техніки складання паперу – «Орігамі». Ця техніка виникла в Японії, майже одразу після появи паперу.   В орігамі використовуються небагато різних згинів, але вони можуть бути скомбіновані багатьма способами й утворювати дуже складні фігури.

За допомогою техніки орігамі можливо створити що завгодно, і наша ялинка не стала винятком. На майстер-класі викладач показала, як виготовити ялинку з одного цілого листа паперу. Адже в орігамі існує багато видів складання – це модульне орігамі, мокре складання, просте або мінімальне складання, складання по схемі.

В ході невимушеного діалогу присутні  дізналися про популярні фігурки з паперу та опанували елементарні базові форми для створення паперових фігур. Майже всі фігурки орігамі складаються з однакових базових форм. Діти з зацікавленістю спостерігали за вправними діями викладача та задавали доречні питання.

– Який папір краще обирати для орігамі? – Яким клеєм користуватись? – Чи можна використовувати ножиці в орігамі? та ін..

По закінченню заходу всі були задоволені результатом. Особливо дорослі, адже вони отримали не тільки моральне задоволення, але й доторкнулися до прекрасного. Паперові новорічні ялинки можуть бути як прикрасою вашої оселі, так і подарунком для близьких вам людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *