ХІІ міський фестиваль мистецтв національних культур «Ми – українські»

14 грудня 2017 року на базі міського центру культури і дозвілля ім. Є. Зарницької відбувся ХІІ міський фестиваль мистецтв національних культур «Ми – українські».

Цього року у фестивалі взяли участь дев’ять колективів, представивши культуру свого народу: Польща, Грузія, Білорусь, Молдова, єврейська культура та вперше на фестивалі було представлено культуру Кореї. Приємно відзначити, що фестиваль з кожним роком стає насиченішим і набуває свого особливого колориту, не забувають про фестиваль добрі друзі – фольклорно-етнографічний болгарський народний ансамбль «Садянка» Станкуватського РБК, керівник Олена Бренгач, що приїхали до нас із Кіровоградщини.

Яскравим доповненням цьогорічного фестивалю став виступ гостей із міста Миколаєва: Відокремлений підрозділ ГО «Спілка Вірмен України» Миколаївської області на чолі із заступником голови спілки Поліщук Алою Самсонівною та ГО Миколаївське товариство Ромів «Романі Бахт» на чолі із головою товариства заслуженим працівником культури України Юрковським Володимиром Олександровичем.

Також, фестиваль привітав представник Управління культури, національностей, релігій Миколаївської обласної державної адміністрації – Чеботарьов Віктор Олександрович, який побажав учасникам вдалих висупів, професійного зростання та блискучого мистецького майбутнього, а фестивалю подальшого процвітання.

По завершенню фестивалю учасників привітала міський голова Людмила Григорівна Дромашко, яка наголосила:          “Місто Первомайськ є багатонаціональним та культурним. Приємно бачити кожного року нові колективи, які представляють свою культуру. Місто завжди радо відкриває двері гостям та максимально створює умови для комфортного перебування. Учасникам слова вітання за чудові виступи та приємні емоції”.

По завершенню фестивалю міський голова вручила памятні подарунки кожному учаснику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *