Творча зустріч з письменником Мирославом Лазаруком

Творча зустріч із письменником із Буковини Мирославом Лазаруком (з нагоди 81-ї річниці від дня народження Миколи Вінграновського)

      7 листопада у читальному залі Первомайської міської централізованої бібліотечної системи відбулась зустріч із письменником, журналістом, літературним критиком, заслуженим діячем мистецтв України – Мирославом Лазаруком.         Мирослав Лазарук багато років товаришував із нашим земляком, лауреатом Шевченківської премії Миколою Вінграновським. На спогад про свого друга і геніального діяча культури видав дві книги: «Микола Вінграновський. Степовий Сварог: Книга-мандрівка: Есеї та інші розвідки, публікації про незабутні мандри Україною з Миколою Вінграновським» та «Микола Вінграновський – дітям».

Під час зустрічі у бібліотеці презентував ці видання для первомайських читачів. Модератор заходу, методист міської централізованої бібліотечної системи О. Дорошенко представила публіці М. Лазарука, який нині є директором Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка і головним редактором «Буковинського журналу». Пан Лазарук ділився спогадами про зустрічі поетів, відвідини різних місць України Миколою Вінграновським, зумів передати дух спілкування і погляди нашого земляка.

На презентацію завітали заступник міського голови з гуманітарних питань Н.П. Товста, яка вітала гостя із м. Чернівці, директор  музичної школи №1 В.О. Граждан, член асоціації українських письменників Ю.А. Островершенко, поети, краєзнавці і читачі міської бібліотеки.

Адміністрація та колектив бібліотеки запрошують жителів м. Первомайська завітати до міської бібліотеки й ознайомитися з новими книгами про Миколу Вінграновського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *