Меморіальний вечір «Перемога, якій не складено ціни»

Меморіальний вечір «Перемога, якій не складено ціни» 27 жовтня у читальному залі Первомайської міської централізованої бібліотечної системи відбувся меморіальний вечір «Перемога, якій не складено ціни», присвячений 73-й річниці вигнання нацистів з України.

До бібліотеки завітали очевидці подій, далекого 1944 року це, здебільшого, діти війни, люди які були в окупації або ж перебували в полоні. Такий стан речей обумовлений тим, що багато фронтовиків вже пішли у вічність. Під час зустрічі присутні ділилися спогадами, про період окупації в Україні, про те як відбувалась евакуація мирного населення і звісно про звільнення України і, в тому числі м. Первомайська, радянськими військами. Виступали учасник війни Леонід Войтенко, поетеса Лоріна Лисогурська, громадський діяч Валерій Ткачук, краєзнавець, дитина війни Валентина Крістофолі, дитина війни Тетяна Тарасова, голова громадської організації «Діти війни» Георгій Кобзаренко. Учасники зібрання переглянули документальні хроніки про звільнення Києва, Одеси, а також документальний фільм про відкриття пам’ятників Другої світової війни у нашому місті, автором якого є Михайло Міщенко.

У цей день читали вірші про героїчний подвиг українського народу поети Валентина Троянська, Єлизавета Домбровська. На завершення фольклорний колектив «Голтяночка» заспівав багато фронтових пісень. Організатори меморіального вечора «Перемога, якій не складено ціни» працівники бібліотеки Оксана Дорошенко, Олександра Акімова, Світлана Чабан пригостили запрошених чаєм і зробили огляд літератури військової тематики.

Зустріч пройшла в доброзичливій атмосфері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *